Σύνδεση

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

4 λόγοι για τους οποίους τα email που στέλνετε αποτυχαίνουν

  • Posted on:  Τρίτη, 06 Μαΐου 2014 21:00
  • Written by 
4 λόγοι για τους οποίους τα email που στέλνετε αποτυχαίνουν - 4.8 out of 5 based on 72 votes

Αναπάντητα emails - το πιο συχνό φαινόμενο

Είναι πανεύκολο να πατήσεις "delete" αντί να απαντήσεις σε όλα τα emails που φθάνουν καθημερινά ως εισερχόμενα στο mailbox σου. Ή να ζητήσεις διαγραφή από τη λίστα του αποστολέα, ή ακόμη και να ρυθμίσεις τον email client που χρησιμοποιείς ώστε να προωθεί συγκεκριμένα μηνύματα στα ανεπιθύμητα.

Τόσο κι ακόμη περισσότερο δύσκολη είναι η κατάσταση για κάποιον που εργάζεται στις πωλήσεις ή στο μάρκετινγκ. Και φυσικά γνωρίζει ότι ένα μεγάλο ποσοστό της επιτυχίας του οφείλεται στην ηλεκτρονική επικοινωνία.

Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε ώστε να μειώσουμε τις πιθανότητες τα μηνύματά μας να διαγραφούν ή να αγνοηθούν. Ας δούμε κάποιους από τους σημαντικότερους και συχνότερους λόγους για τους οποίους τα email μας μένουν αναπάντητα καθώς και τι μπορούμε να κάνουμε για να τους αποφύγουμε:

"Όχι κι ΑΛΛΟ email Θεέ μου!!"

Πότε ήταν η τελευταία φορά που στείλατε email στη λίστα που μόλις είστε έτοιμοι να στείλετε; Ήταν αυτή την εβδομάδα; Ένα μήνα πριν; Ανάλογα με τον τύπο των email που στέλνετε, θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί με τη συχνότητα που στέλνετε. Για παράδειγμα ειδικοί από τις ΗΠΑ προτείνουν τα emails με στόχο τη διατήρηση σχέσεων με υποψήφιους πελάτες να στέλνονται σε διάστημα όχι μικρότερο από 6 ημέρες μεταξύ τους, ενώ άλλοι τύποι email μηνυμάτων όπως π.χ. τα Newsletters μπορεί να στέλνεται σε μηνιαία ή μεγαλύτερη βάση.

Μην ξεχνάτε ότι ένας από τους βασικότερους λόγους που οι άνθρωποι ζητούν διαγραφή από λίστες email είναι η υπερβολικά συχνή επικοινωνία.

"Πολύ μεγάλο για να το διαβάσω"

Δεν θα είναι έκπληξη αν οι παραλήπτες των μηνυμάτων σας δεν τα διαβάσουν γιατί είναι πολύ μεγάλα. Δεν υπάρχει τίποτε χειρότερο από το να ανοίγεις ένα email και να βλέπεις ένα σωρό παραγράφους διαφημιστικού υλικού. Οι αναγνώστες σας δεν θέλουν να χάνουν χρόνο ψάχνοντας ανάμεσα στο κείμενο για να καταλάβουν τα χρήσιμα για αυτούς σημεία. Θέλουν άμεσα και ξεκάθαρα μηνύματα. Χρησιμοποιήστε τις ελάχιστες δυνατόν λέξεις που χρειάζονται για να πείτε κατευθείαν το θέμα σας. Όχι πολλά λόγια.

"Στο κινητό δεν φαίνεται καλά"

Πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι στις μέρες μας ένα πολύ μεγάλο ποσοστό (στο εξωτερικό φθάνει στο 43%) όλων των emails ανοίγουν μέσω κινητού τηλεφώνου. Αυτός ο αριθμός διαρκώς μεγαλώνει, για αυτό αν δεν προσαρμόζεις τα πρότυπα email σε κινητές συσκευές θα χάσεις ένα μεγάλο αριθμό από αναγνώστες. Ξεκίνα να σκέφτεσαι πως θα φτιάξεις μερικά απλά υποδείγματα που θα προσαρμόζονται στο μέγεθος της οθόνης. Δες το ως εξής: εφόσον κάνεις ευκολότερο τον τρόπο που θα φαίνονται τα emails σου σε διάφορες συσκευές και browsers, το ποσοστό ανοίγματός τους μπορεί μόνο να βελτιώνεται.

"Αναρωτιέμαι πόσοι άλλοι πήραν το ίδιο email"

Ένα τεράστιο λάθος που κάνουν πολύ συχνά οι μαρκετίστες και οι πωλητές, είναι να ξεχνούν να δίνουν προσωπικό χαρακτήρα στα emails που στέλνουν. Αν το μήνυμά σας μοιάζει με ένα γενικό email που προσπαθεί να πουλήσει, υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να διαγραφεί αμέσως. Από την άλλη μεριά, η προσωποποιημένη επικοινωνία και εμπειρία στο διαδίκτυο γενικότερα, φάινεται ότι αυξάνει τις πωλήσεις σε ποσοστό 19%, σύμφωνα με σχετική ειδική έρευνα κατά το 2013. Οι σημερινοί αγοραστές ψάχνουν για πιο προσωπικές εμπειρίες πώλησης από τις επιχειρήσεις και οι εταιρείες που το καταφέρνουν αφήνουν πίσω τους τους ανταγωνιστές.

Διαβάστηκε 6417 φορές Τελευταία τροποποίηση την Τετάρτη, 07 Μαΐου 2014 13:35